EtusivuArtikkelitChromecastin asennus ja käyttö – helpot ohjeet

Chromecastin asennus ja käyttö – helpot ohjeet

12.6.2023

Chromecastin avulla voit toistaa älylaitteesi tai tietokoneesi sisältöä televisiossa helposti! Näiden ohjeiden avulla Chromecastin asennus sujuu nopeasti, ja opit myös, kuinka älylaitteen sisällön suoratoisto televisiossa toimii.

Näin asennat Google Chromecast -laitteen:

 1. Varmista, että sinulla on Chromecast-laite, televisio, jossa on HDMI-portti ja toimiva langaton verkkoyhteys esimerkiksi MPY Wifi -palvelun avulla.
 2. Liitä Chromecast-laite television HDMI-porttiin.
 3. Kytke Chromecastin virtajohto pistorasiaan tai USB-porttiin televisiossa.
 4. Varmista, että olet valinnut televisiossasi lähteeksi sen HDMI-kanavan, johon Chromecast on kytketty.
 5. Lataa seuraavaksi älylaitteeseesi Google Home -sovellus. Saat sovelluksessa automaattisesti asennusohjeet, joita seuraamalla Chromecast on pian valmis käytettäväksi.

Näin käytät Chromecastia ja suoratoistat älylaitteen tai tietokoneen sisältöä televisiossa:

 1. Avaa älylaitteesi tai tietokoneesi, jossa on Chromecast-yhteensopiva sovellus tai selain.
 2. Varmista, että laitteesi on samassa langattomassa verkossa kuin Chromecast.
 3. Avaa sovellus tai selain, jossa haluat käyttää Chromecastia (esimerkiksi YouTube, Netflix, Spotify jne.).
 4. Etsi Chromecastin käyttöä tukeva sisältö sovelluksessa ja aloita suoratoisto valitsemalla video, kappale tai muun sisältö.
 5. Kun sisältö on käynnissä, etsi Cast- tai Chromecast-kuvake (ks. alla) sovelluksen tai selaimen ylä- tai alapalkista ja napauta sitä.

Tunnistat ja toistat Chromecast-yhteensopivaa sisältöä tästä kuvakkeesta.

 1. Valitse näytön alareunasta tai ponnahdusvalikosta Chromecast-laite, johon haluat lähettää sisällön.
 2. Sisältösi pitäisi nyt näkyä televisiossa, johon Chromecast on kytketty. Nauti laadukkaasta sisällöstä suurelta näytöltä!

Kun olet asentanut Chromecastin, voit myös käyttää Google Assistantia älypuhelimesi tai älykaiuttimen kautta ohjataksesi Chromecastia äänikomennoilla. Salli aluksi Google Home -sovelluksen suoratoistaa sisältöjä valitsemistasi palveluista, kuten YouTubesta. Tämän jälkeen voit ohjata Chromecastia äänikomennoilla, kuten: ”Hei Google, näytä YouTube-video ’Mikä on parasta MPY:ssä?’ televisiossa”.

Mikäli kuitenkin kaipaat apua Chromecastin asennuksessa tai sinulla on muita digihaasteita, Digitalkkarimme auttavat sinua mielellään! Muistathan, että kuluttaja-asiakkaamme saavat Digitalkkarin kotona suoritettavasta palvelusta 60 %:n kotitalousvähennyksen ja uutena asiakkaana saat Digitalkkari kotiin -palvelusta 10 %:n alennuksen!

Tutustu Digitalkkareihin tarkemmin ja tilaa palvelu tästä!

 

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: